Terug naar mijn jeugd water

Terug naar mijn jeugd water Een tijdje terug werd ik gevraagd om wat te komen werken in mijn geboorte dorp. Bij dit bedrijf had ik 7 jaar terug voor het laatst gewerkt en was dus ook wel verrast dat ik weer gebeld werd.

Ik ben al 18jaar weg uit mijn geboorte dorp, verhuist voor meer ruimte naar Zeeland. Zeeland heeft wat leuke polderslootjes waar je wel je ding kan doen maar niet echt hele grote vissen om eens lekker te voeren en een nachtje te pakken. Eerder geschikt voor de zaterdag of zondag overdag als het door mijn werk niet lukt om een nachtje te pakken. Eenmaal terug waar ik vroeger woonde kwam al gauw weer de kriebels om daar weer eens te gaan vissen.

Vroeger na 3 dagen voeren waren nachten van 10-12 vissen geen uitzondering. Van gewichten weet ik uit die tijd niet veel meer aangezien het me toen niet zoveel deed om grote zware vissen te vangen, het was leuker om te vangen en het ging meer om de hoeveelheid dan om het gewicht.
Na het werk werd er eens langs het water gereden waar mijn vrouw en ik vroeger samen gevist hadden. De stek waar we vroeger visten was niet mogelijk vanwege het mais dat nog op het land stond, dan maar bij de brug. Twee keer werd er gevoerd. Niet specifiek 1 smaak, maar een mengelmoes van alle boilies van JWE Baits.

Na twee dagen voeren was het om 17:00 uur uitklokken op het werk om zo snel mogelijk naar de waterkant te kunnen. Eten maak ik wel zodra ik de hengels uit het liggen, er moet nu eerst gevist worden. Ik koos ervoor om aan 2 kanten van de brug te vissen. 1 hengel met de nieuwe boilie die in 2019 uitkomt en de andere hengel met de Sweet Fruit, omdat deze net even anders is.
Nieuwe boilie 2019 JWE Baits Sweet Fruit JWE Baits

Net als met het voorvoeren, werd er tijdens het vissen ook verspreid gevoerd. De hengels liggen op scherp en nu is het afwachten of er nog vis zwemt, want het was toch 17/18 jaar geleden dat ik hier voor het laatst gevist heb, dus van het bestand wist ik niks meer.
De eerste aanbeet bleef toch best lang uit, te lang naar mijn zin, want voeger kwamen de aanbeten best snel. Hmm zou er dan toch niks meer zitten? Dan tegen het vallen van de schemer uit het niks een aanbeet op de Sweet Fruit! YESS!


Na het scheppen toch verbaasd over de grootte van de vis, net over de 10 kilo. Zulke gewichten zat niet meer in me geheugen.
Gauw op de foto en terug, ook gelijk de hengel weer terug op dezelfde stek en wat verse bollen bijgevoerd. 2 uur later volgde de volgende aanbeet op de Sweet Fruit. De karper weegt net over de 8Kg maar dat deerde niet, vis is vis, net als 17 jaar geleden. Inmiddels donker dus foto’s maken wordt lastiger aangezien ik geen held ben met de camera. Volgende keer toch maar een statief meenemen.Nog geen uur later volgt aanbeet nummer 3. Ditmaal op de andere hengel met de nieuwe boilie erop. Maar de run stopte. Aangezien ik slaapdronken in bed lag duurde het wat langer eer ik buiten was. Hengel lag niet meer in de steun, ik was hem kwijt, zal toch niet dat hij in het water is getrokken. Ik hoorde toch iets klikken links van me, dus met gevaar voor een natte broek en schoenen , half in de kant tussen het riet zag ik de shimano glimmen door het licht van me hoofdlamp. Gauw hengel gepakt en binnen gedraaid, ja ik heb nog contact met de vis maar op het moment dat ik echt spanning op de lijn zet, voel ik hem losschieten. Tja vis toch de tijd gehad om los te komen, dus maar opnieuw ingooien met opnieuw wat bollen erbij. Kort daarna weer een run op de nieuwe bol, deze landen ik wel.Aan het begin van de ochtend waren we 6 runs en 4 vissen verder. Maar ik moet om 7.30 weer beginnen met werken, dus brak als wat om 7uur gaan opruimen. Aangekomen bij het binnen halen van de hengels ,zie ik dat de lijn helemaal slap ligt en naar de andere kant ipv naar de kant waar ik heen viste, het zal toch niet, heb ik dan zo vast geslapen? Gauw binnen draaien maar ik moet uitkijken wat de lijn liep langs een betonnen paal in het water en ik wilde lijnbreuk voorkomen. Eerst even uitzoeken hoe de lijn loopt, en ja hoor de lijn kwam strak en ik moest ineens alle zeilen bijzetten want de vis zat er nog aan en die wilde er vandoor.

Na een kort gevecht kon het net eronder en zo werd de eindstand toch 7 runs met 5 vissen. Toch leuk weer eens op mijn oude water te hebben gevist en ik ga zeker terug.

Tight Lines,

Groet Erwin
JWE Baits
      09-10-2018 08:05     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Volg ons op Social Media

Volg ons op Social Media

Blijf eenvoudig op de hoogte en doe mee met leuke winacties.