Hoe kies jij jouw boilie?

Hoe kies jij jouw boilie? Een rare vraag misschien, maar herken jij jezelf als wij zeggen dat boilies meestal gekozen worden op basis van wat wij ruiken en een geur die ons "lekker ligt" als wij online bij een onbekende leverancier bestellen?

Een lang verhaal, maar wij moesten het even kwijt en volgens ons zeker de moeite waard om te lezen en te delen. Maar is iets dat goed (en of sterk) ruikt wel goed en op de langere termijn? Een karper ruikt immers niet zoals wij dat doen en hecht meer waarde aan voedsel waar hij of zij ook wat aan heeft. Natuurlijk zijn er uitzonderingen.

Wij hechten meer waarde aan smaak en een balans in de voedingswaarde. Eiwitten, vetten, aminozuren, vitamientjes (A, B en C), mineralen maar ook koolhydraten. Op de lange termijn levert een juiste balans (voedingswaarde) uiteindelijk meer karper op dan wanneer er geroepen wordt dat een boilie uit wel 15-20 ingrediënten (in vaak lage percentages om het goedkoop te houden) bestaat met diverse eetlustopwekkers die zich puur richten op de korte termijn en instant sessies. Ze lokken immers een sterke reactie uit en hebben als doel zo snel mogelijk vis te vangen. Ook hier zijn er enkele uitzonderingen die een toevoeging zijn, maar zonder een juiste basis die voorziet in diverse benodigdheden, zal het op de lange termijn zijn effect kwijtraken. Zie het als een frietje met mayo of speciaal. Ruikt lekker, smaakt ook lekker, maar op de lange termijn mis je toch essentiële elementen.

Gebruiken wij dan geen flavours en eetlustopwekkers?
Ja wel hoor. In dit geval slechts twee vloeibare flavours. In de Creamy Nut zit een lage dosis amandel flavour en in de Sweet Fruit wordt gebruik gemaakt van slechts 2 ml vloeibare flavour en fruit extract in poedervorm welke ook deels wateroplosbaar is. De Sweet Fruit ruikt dan ook totaal niet sterk maar heeft een aparte smaak door de combinatie van zoete ingrediënten en citroenzuur. De Spicy Fish heeft door het gebruik van de verschillende specerijen (die dienst doen als smaak, maar ook voedingswaarde en natuurlijke eetlustopwekking) geen flavour nodig. De Green Birdy dankt zijn geur door het gebruik van een eerste klas Steranijs meel.

Wat de eetlustopwekkers betreft, deze worden niet toegepast in de boilies. Dat hebben ze totaal niet nodig. Wel worden ze toegepast in de special hookbaits, om deze er net iets uit te laten springen en ze daardoor ook goed als single hookbait in te zetten zijn. En juist daarvoor is een eetlustopwekker wel interessant.

Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen gedachten gang, mening enzovoort. Vertrouwen is en blijft het belangrijkste! Dit was onze mening en geeft meteen, hopelijk, een duidelijker beeld over hoe wij over boilies en toebehoren denken.
      05-04-2018 00:57     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Volg ons op Social Media

Volg ons op Social Media

Blijf eenvoudig op de hoogte en doe mee met leuke winacties.