Een nieuwe boilie

Een nieuwe boilie
Wij hebben nog niet veel over onze testboilie geschreven. Laten wij dat nu in een blog maar wel eens doen, daar de eindfase in zicht komt.

Iets nieuws knallen wij niet zomaar op de markt! Daar gaat minimaal één jaar overheen. Een boilie kan immers niet in 3-6 maanden tijd getest worden, al helemaal niet op één water. Er komt wel meer bij kijken. Er zijn zoveel variabelen; het bevissen van verschillende wateren, jaargetijden, andere ingrediënten, hogere en lagere doseringen en ga zo maar door. Als leverancier zijnde moet er toch enige kennis in huis zijn en klanten zullen toch ook op een juiste manier geïnformeerd moeten worden, denkend aan bijvoorbeeld:
 
1. Hoe werkt de boilie (hardheid, attractiviteit)
2. Zijn er bepaalde watertypen waarop de boilie goed en niet goed scoort
3. Zijn er bepaalde seizoenen waarin de boilie het best tot zijn recht komt
4.Verteerbaarheid, voedingswaarde, verzadiging
 
De testboilie zag in 2015 al het licht. Het idee dat er toen was, JWE Baits bestond toen nog niet, was om terug te gaan naar een aantal old skool ingrediënten in de basis welke hun sporen ruimschoots verdient hebben, zoals caseïne en lactalbumine. Dit werd aangevuld met een flinke lading CLO, bloedmeel, eiproducten en roggemeel. Dit alles gecombineerd met diverse vismelen, lijnzaadmeel en een hoge dosis wateroplosbare ingrediënten.

Maandelijks werden er diverse kleine batches gedraaid en succesvol ingezet. Elke twee a drie maanden een kleine aanpassing. De boilie werd zowel instant (op diverse wateren) als langdurig (4 – 8 weken) gevoerd. Toch was er enige ontevredenheid. In het begin werd er gebruik gemaakt van bloedmeel. Een heel mooi ingrediënt, maar dat ook bepaalde nadelen heeft/kan hebben. Eén ervan is dat dit niet op elk water succesvol is, naar onze ervaring. De boilie bleef ook veel te lang hard. Een boilie hoeft niet altijd 24 uur hard te blijven en met zekerheid aan een hair te hangen. Helemaal niet als er korte avondjes gevist wordt. Indien dat wel nodig is, biedt een hookbait ook een perfecte uitkomst ;)!  
 

Robin Red van Haiths

 
De bloedmeel werd uiteindelijk vervangen door Robin Red van Haiths. Dit gaf meteen een hele andere wending aan de boilie. Niet alleen in de kleur, maar ook in het gedrag en de prijs. Tja, ook dit moest weer van begin af aan getest worden. De boilie bleef alsnog een hard karakter behouden in de kern. Echter, naar circa 16 uur in het water te liggen wordt deze (20 mm) broos van de buitenkant. I love it, as well as the carp do!

Afijn, in 2016 werd er dus een omslag in de boilie gemaakt. De bloedmeel werd vervangen door Robin Red van Haiths en in de basis werd de CLO verhoogd. Dat we hier te maken hebben met een andere boilie dan gebruikelijk blijkt wel uit de basis. Het enige vrij veel gebruikte (in de boiliewereld) ingrediënt is roggemeel, welke nodig is voor dat beetje extra binding en vezels. Later in 2016 werd besloten om toch een ommezwaai te maken in het gebruikte aas. Het water dat destijds bevist werd, had een andere aanpak nodig. De testboilie bleef dus even liggen.

In 2017 hebben wij als JWE Baits deze boilie weer tot leven geroepen. Wij hebben er in al die tijd niet veel over gerept en geschreven, maar je kan niet zomaar met een nieuwe boilie komen is onze mening. De komende maanden zal de boilie volop ingezet worden op verschillende wateren, samen met jullie? Dit zal wederom weer geëvalueerd worden. Aan de hand daarvan, zal er of nog een aanpassing komen, of zal de boilie klaar zijn voor iedereen.
 

Wat is het nou eigenlijk voor een boilie dan?

 
Het is niet bepaald een goedkope boilie, dit blijkt wel uit de gebruikte ingrediënten. Maar dat het een topper is, dat is ook een feit. Van goed aas is immers niet altijd veel benodigd om veel en langdurig vis te vangen. Kort gezegd is het een (donker)rode, zoete en romige vismeel boilie welke een hoge dosis tonijnmeel, Antartic krill meel en Haiths Robin Red bevat. Het is een eiwitrijke boilie die voorziet in zowel dierlijke-, plantaardige als melkeiwitten waaronder caseïne en lactalbumine. Essentiele aminozuren en goede vetten zoals Omega 3 en 6, alsmede de nodige vitamientjes, mineralen en vezels.

Testboilie JWE BaitsOok wordt er flink gebruik gemaakt van een wateroplosbaar ingrediënt. Eentje die nog heel weinig gebruikt wordt. Het gaat hier om een gehydroliseerd ingrediënt welke afkomstig is van gevogelte. Het is een zeer goed verteerbare proteïne bron. Bestaande uit vele essentiële en wateroplosbare aminozuren.

De boilie is vervolgens afgerond met een flinke dosis vloeibare lever en een combinatie van twee old skool flavours welke voor een fantastische geur- en smaakspoor zorgen. Deze houden wij nog heel even voor onszelf.

Wederom een boilie met een high leakage profiel, een instant killer pur sang, maar door de goede voedingswaarde ook nog eens in te zetten op de lange termijn!


Deze zoet romige vismeel boilie bestellen? 

Shelf-life klik hier
Freezerbait klik hier

      23-05-2018 09:45     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Volg ons op Social Media

Volg ons op Social Media

Blijf eenvoudig op de hoogte en doe mee met leuke winacties.